diploma pengajian perniagaan (pengurusan)

aku sekarang pelajar semester lima dalam jurusan diploma pengajian perniagaan (pengurusan).
tak sabar nak habis belajar.wee.. ni antara subjek-subjek yang aku ambil dari semester satu hingga la aku semester enam nanti..

semester satu/ DPM1


A1001 PENDIDIKAN ISLAM 1
A1004 ENGLISH FOR COMMERCIAL PURPOSES 1
B1003 APLIKASI KOMPUTER
P1105 PERAKAUNAN AWALAN
P1106 PRINSIP EKONOMI
P1701 PEMASARAN 1
P2108 KEMAHIRAN GENERIK

semester dua/DPM2


A2001 PENDIDIKAN ISLAM 2
A2004 ENGLISH FOR COMMERCIAL PURPOSES 2
P 2110 APLIKASI PANGKALAN DATA
P1107 STATISTIK
P2109 MATEMATIK PENGURUSAN
P2201 PERAKAUNAN KEWANGAN 1
P5129 SISTEM PERAKAUNAN BERKOMPUTER
R2001 CO-CURICULUM

semester tiga/DPM3


A3004 ENGLISH FOR COMMERCIAL PURPOSES 3
A3007 TAMADUN ISLAM
P2113 TEKNOLOGI MAKLUMAT PERNIAGAAN
P3117 KEUSAHAWANAN
P3118 PENGURUSAN PEMASARAN
P3119 PENGURUSAN PERNIAGAAN

semester empat


latihan industri : Suruhanjaya Syarikat Malaysia, 
                        Lot 202-216, Tingkat 2, Block B, 
                        Kuantan Centre Point, 
                        Jalan Haji Abdul Rahman, 
                        25000 Kuantan, Pahang. 


semester lima



 A4004  ENGLISH FOR COMMERCIAL PURPOSES 4
 P2112  PERBANKAN DI MALAYSIA 
 P2114  UNDANG-UNDANG KOMERSAN 
 P4122  PENGURUSAN PELABURAN 
 P4123  PENGURUSAN SUMBER MANUSIA 
 P5127  KEWANGAN PERNIAGAAN


semester enam



A5004 ENGLISH FOR COMMERCIAL PURPOSES
P5125 INSURANCE PRINCIPLES AND PRACTICES
P5126 INTERNATIONAL MARKETING ASPECT
P5128 BUSINESS STUDIES PROJECT
P5128S BUSINESS STUDIES PROJECT (SPSS)
P5601 PRODUCTION MANAGEMENT


kepada siapa-siapa yang mahukan contoh repot latihan industri boleh je bertanye pada aku..tak loket punya la.hehe..



51 comments:

anna said... [Reply]

u study kt mne yer?

shaz said... [Reply]

at politekink seberang perai,penang..thanks.

Anonymous said... [Reply]

boleh share2 tak modul untuk sem 5..=)
kalau bleh minta tolg send kat mybuddy_91@yahoo.com..peace..=)

Anonymous said... [Reply]

ade tips tak untuk final modul p2112?
kalau ade, send kat yakuzakawaii@yahoo.com..tq.:)

Anonymous said... [Reply]

salam....nk tny kalu2 meera ada nota banking..nk minta share boleh?

gbs said... [Reply]

salam...meera, sy bercadang nak smbg stdy sama course yg meera ambil..mb hjg tahun ni di poli juga..boleh share nota...boleh email di jatim_mekarjaya@yahoo.com..tq

Shaz miraie said... [Reply]

setakat ni nota banking n international marketing ade dlm label pengurusan perniagaan dlm blog ni..boleh buat rujukan.

Shaz miraie said... [Reply]

ada apa2 lagi yg x lengkap?

Aina Osman said... [Reply]

if bdk science stream pun boleh amik course ni? only in poli? uitm tkde eh?

Shaz miraie said... [Reply]

aina osman,sy dulu belajar kat sekolah amk sc stream jugak, tapi rezeki dpt kos business mngmnt ni..bukn kt poli je,kat uitm pun ada kos ni..

Anonymous said... [Reply]

assalamualaikum..saya nak tanya awak tahu tak subjek apa yg ada dalam diploma pengajian insurans? TQ

Anonymous said... [Reply]

salam..meera. ley share note perbankan di malaysia x? daya_edwi@yahoo.com. Thanks...

Shaz miraie said... [Reply]

setakat ni nota banking n international marketing ade dlm label pengurusan perniagaan dlm blog ni..boleh buat rujukan.

نورايديبا said... [Reply]

Assalamualaikum meera.
sy nak nota p3118, p3119 dan p2114 boleh??

نورايديبا said... [Reply]

email sy noraidiba@yahoo.com
thankyou :)

Anonymous said... [Reply]

assalamualaikum..saya syuhada,
saya amat memerlukan modul atau nota ENGLISH FOR COMMERCIAL PURPOSES (1 hingga 5)... boleh awk email kepada saya di ctysyuhada@yahoo.com.my

Shaz miraie said... [Reply]

@Anonymous salam syuhada..utk maklumat saya tak pernah ada nota untuk subjek yg diminta..time study dulu,kami hanya disediakan dengan sebuah buku sahaja, tak ada nota tambahan. sory ye..mungkin syuhada boleh rujuk trus kepada pensyarah..

H M said... [Reply]

Salam , nak tanya . best tak couse penganjian perniagaan ni , susah tak ? sbb saya bercadang nak ambil couse ni .

H M said... [Reply]

Salam , nak tanya . best tak couse penganjian perniagaan ni , susah tak ? sbb saya bercadang nak ambil couse ni .

نورايديبا said... [Reply]

ASSALAMUALAIKUM meera sy nak nota marketing management. p3118 boleh??

Shaz miraie said... [Reply]

@H M w'salam..cours perniagaan pengurusan bg saya seronok kalau suka main kira-kira n kita boleh praktikkan apa yg kita belajar di poli. cth subjek keusahawanan, saya belajar usahawan n kami satu kelas bukak bisnes di poli dgn berniaga abc atau apa2 pun dengan tunjuk ajak dr pensyarah jugak :)

Shaz miraie said... [Reply]

@نورايديبا w'salam. sorry dear.semua nota tak dapt nak share sbb nota yg telah sy save seme hilang.network problem mungkin :(

Anonymous said... [Reply]

pendidikan islam tu belajar ape ye?

Shaz miraie said... [Reply]

@Anonymous subjek agama tekan kan bab perkahwinan n sejarah zaman sahabat rasulullah. ada jugak projek kecik, kafa n kursus jenazah. :)

Anonymous said... [Reply]

Salam..ssh x ambk course nie?

Shaz miraie said... [Reply]

@Anonymous wslm..insyaAllah tak susah..tak susah sngt la, janji rajin study je.kos ni bnyk kne membaca dari mengira.. :)

Mrs Hanna said... [Reply]

Hai! Nak tnye .. klau ambil jurusan bisnes nie .. kne lulus ape erk dlm spm ? :)

Mrs Hanna said... [Reply]

Hai! Nak tnye .. klau ambil jurusan bisnes nie .. kne lulus ape erk dlm spm ? :)

Anonymous said... [Reply]

salam. nak tanya. kos ni peluang pekerjaan dia macam mana ya? banyak menghafal ke? in malay ke english? :)

afifi said... [Reply]

hI...!peluang pekerjaan ape ea kalau ambik kos ni?

Shaz miraie said... [Reply]

@Mrs Hanna hye..actually dah tak ingt. sebenarnya waktu sekolah dulu sy amik sc stream..

Shaz miraie said... [Reply]

@Anonymous peluang pekerjaan more kpd adminstration n acc. bljr ada dlm english n bm

John Trovo said... [Reply]

Hi meera..sy lpsan spm..bleh kongsi x kelebihan n kekurangan bisness management😁..pengalaman study course nie k..thanks my e-mail rleef96@gmail.com

John Trovo said... [Reply]

Hi meera..sy lpsan spm..bleh kongsi x kelebihan n kekurangan bisness management😁..pengalaman study course nie k..thanks my e-mail rleef96@gmail.com

Anonymous said... [Reply]

Macam mana persekitaran Politeknik Seberang Perai? Best tak?

Anonymous said... [Reply]

Seriuss ke kak course ni banyak membaca dari mengira

Shaz miraie said... [Reply]

@Mrs Hanna lulus bahasa melayu.hehe. kredit math.saya dulu time sekolah sc stream tp beralih pd business studies lak.. xde hal la dgn result spm tu.just apply je kalau berminat :)

Shaz miraie said... [Reply]

@Anonymousw'slm.. bidang pekerjaan lebih kpd bahagian sumber manusia. bahagian akaun pun boleh :)

Shaz miraie said... [Reply]

@Anonymous banyak menghafal dan ada kira2 jugak.. depends pada subjet jugak. ada in bahasa aa jugak english

Shaz miraie said... [Reply]

@Anonymous best sangat !! terbaik.

Shaz miraie said... [Reply]

@Anonymous iye dik.. subjek kira2 akaun, ekonomi tp x bnyk sngt lah kira2 nya.. yg penting kne kne paham.

Anonymous said... [Reply]

Salam , mira . Boleh wasep sye x . If awak x kesah la . Sy nak tny pasal kos ni :-) tq . 0174334615

batrisyia isya said... [Reply]

Salam akak, saya perlukan pertolongan akak dlm penjelasan diploma pengurusan perniagaan.

She Ni said... [Reply]


Salam...nak tanya...kalo pelajar pure science dari sek men sampai matrik cm saya ni kalo nk continue degree business administration dlm marketing atau international business rasanya leh carry ke? Saya risau sbb sy takde langsung basic akaun...satu lagi sy risau sbb sy modern math a+ tpi add math sy c+....so sy risau kalo kos ni byk gunakan add math...akak rasa sy leh carry ke?



AinArissa said... [Reply]

salam, bagi akak international business okay tak eh? and peluang kerja banyak tak? takut nak ambik tapi minat :(((((

mat komando said... [Reply]

Nak tnya subjek manadarin dgn arab xda ka

Unknown said... [Reply]

Saya dapat jurusan ni di poli shah alam...boleh tak klau awak share nota dgn saya:))) tolong ehhh^^ email: mondaycouple13@gmail.com

Hana Ana said... [Reply]

Kak , sy dpt psp tpi kos lain boleh ke kalau sy nk minta tukar kos kak? Sy skrg dh start belajar pp dkt f6 ..so sy rasa sy nk sangat amik kos ni tpi sy dpt kos lain kt psp.. Boleh ke??

Unknown said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Mogan Raj said... [Reply]

Kalau kita bljr kos diplm pengajian perniagaan lepas tu kita blh menjdi seorng cikgu tak....?

Daus Hamid said... [Reply]

Susah x